چه میکروفونی خوبه؟
قبل از اینکه برویم سراغ انتخاب مدل و خرید میکروفون خوب، باید به این سوال جواب بدهیم که: “هدف من از خرید میکروفون چیه؟!”
من، رویا روشن بخش هستم و در این مقاله تجربه ی شخصی خودم را از خرید دو نوع میکروفون ، با توجه به اهداف موردنظرم و همچنین کارکرد آنها باهاتون به اشتراک میگذارم.
میکروفون چی بخرم؟
مهم ترین سوالی که حتی قبل از اینکه سراغ گوگل برای یافتن انواع میکروفون مناسب برای تولید محتوا برویم اینه که، از خودمون بپرسیم: چه نیازی به میکروفون دارم؟
میکروفون وسیله ایست که برای ضبط صدا از آن استفاده می شود و باید حواسمان باشد، برای چه کاری می خواهیم از آن استفاده کنیم؟ آیا فقط قرار است برای تولید محتوای مدرسه باشد و باید برایش هزینه کنیم و یا قرار است از پولی که در راه خرید میکروفون هزینه می کنیم، درآمد هم داشته باشیم و بهعبارتی یک نوع سرمایه گذاری محسوب میشود؟
لازم است این نکته را توضیح بدهم که در این نوشته، منظور از هزینه پولی است که در ازای خرید کالا و خدمات می پردازیم و این مبلغ برای ما برگشتی ندارد و منظور از سرمایه، پولی است که برای خرید تجهیزات هزینه می کنیم، اما با استفاده از آن وسیله می توانیم کسب درآمد (پول سازی) کنیم و بعبارتی برگشت سرمایه دارد و حتی به سودآوری هم خواهد رسید. در خصوص روش های کسب درآمد از راه تولید محتوا، در آینده مطالبی را ارائه خواهم داد.
هدف من از خرید میکروفون بالابردن کیفیت صدا در ویدئوهای آموزشی بود که برای افزایش توانمندسازی معلمان تهیه میکنم. این آموزش ها کاملا مجزا از محتوای درسی مربوط به مدرسه هستند و من برای تولید محتواهای مدرسه، با توجه به نوع محتوای تولیدی، نیاز چندانی به میکروفون ندارم. زیرا گوشی موبایل من (SamSung A-51) میکروفون مناسبی دارد و در فضای اتاق منزل می توانم به راحتی، بدون استفاده از میکروفون، تولید محتوا داشته باشم و نویز احتمالی را با اپلیکیشن های موبایلی رفع کنم.
اما ضبط دوره های آموزشی با توجه به اینکه مخاطب بهای دوره ها را می پردازد و ساعت ها باید صدای من را از درون سیستم بشنود و خسته نشود، بایستی کیفیت لازم را داشته باشد و این امر برای من نوعی سرمایهگذاری بود.
در ابتدای کار میکروفون یقه ای برند Boya M1 را به قیمت ۵۵۰ هزار تومان (الان با قیمت مناسبتر هم پیدا می شود) تهیه کردم. این میکروفون با توجه به داشتن سیم ۶ متری، برای ضبط جلو دوربینی و همچنین ضبط از راه نرم افزارهای ویندوزی مناسب است.
کیفیت کافی برای تولید یک محتوای صوتی یا ویدئویی را هم دارد. و اگر فضا آکوستیک نباشد با حذف نویز توسط نرم افزار ادوبی آودیشن (Adobe Audition) بسیار خوب عمل می کند. اما مشکل اصلی، طول زیاد سیم است که بسیاری از اوقات دست و پاگیر می شود و بایستی خودم را مقید می کردم همیشه آن را توسط بست نگهدارنده، ببندم. مشکل دیگر نازک و حساس بودن محل اتصال سیم به جک اتصال به دستگاه هست که بایستی مراقبت لازم در هنگام ورود و خروج میکروفون به دستگاه صورت گیرد وگرنه خیلی زود قطع شده و دیگر قابل استفاده نخواهد بود.
نکتهی مهم دیگر این که موقع خرید دقت کنیم تا نوع تقلبی را به ما نفروشند و حتما کد روی جعبه را در سایت Boya رجیستر کنیم و از اصل بودن آن اطمینان یابیم.
با رشد و گسترش آموزش ها و همچنین نیاز به ارتقای کیفیت ویدئوها لازم دیدم میکروفون بهتری تهیه کنم تا فرآیند ضبط باز هم با کیفیت بیشتری انجام پذیرد.
از تجربیات سه نفر از دوستانم دکتر همام الدین جواد زاده، مرضیه رمضانی و محمدرضا تاجیک، در این زمینه کمک گرفتم و این بار سراغ میکروفونی با ارزش تقریبا ۸ برابر قبلی رفتم. میکروفون رومیزی JTR با قیمت حدود ۴.۵ میلیون تومان در اوایل اردیبهشت ۱۴۰۰ خریدم.
هفته ی اول اصلا نتوانستم با آن ارتباط خوبی برقرار کنم و از خریدش پشیمان بودم. اما بعد از اینکه ساعت ها تست و تمرین انجام دادم و از همه مهم تر نرم افزار کمتازیا (کمتیژیا-Camtasia) با کیفیت بسیار عالی، ضبط صدا را توسط این میکروفن انجام میدهد، از خرید خودم راضی شدم. اما عیب مهم این میکروفون هم این است که موقع ضبط با گوشی نمی توانم از آن استفاده کنم.
به فکر این هستم که در آینده میکروفون Rode Wireless GO-2 را تهیه کنم.
در خرید میکروفون باید به این مهم هم توجه کنیم که کیفیت صدا، ارتباط نزدیکی با سایر تجهیزات مکمل برای ضبط محتوا و ویژگی های فضای ما دارد. تنها یک میکروفون برند خوب و قیمت گران، تضمینی بر بالا بودن کیفیت صدای ضبط شده نخواهد بود. شرایط آکوستیک بودن (عایق صوتی) محیط هم تاثیر بسزایی بر افزایش کیفیت صدای خروجی دارد.
و در نهایت اینگونه جمع بندی کنم که، در خرید میکروفون به باید نکات زیر توجه کرد:
- تعیین هدفمان از خرید میکروفون
- تعیین بودجهی مورد نظر ما، برای خرید (چه مبلغی می خواهم، هزینه/سرمایهگذاری کنم)
- در نظر گرفتن ویژگی هایی فضای ما برای تولید محتوا
- تعیین نوع میکروفون مناسب هدف ما، از بین این حجم از تنوع برند، نوع و قیمت
- مقایسه ی لوازم تولید محتوای خودمان با میکروفون مدنظر
- مشورت با افراد آگاه در این زمینه
- خرید از فروشندهی معتبر
و پس از طی این مراحل نسبت به خرید اقدام کنیم. خرید احساسی و یا مقایسه ای نسبت به دیگران با توجه به تبلیغات گسترده ای که در فضای مجازی صورت می گیرد، اصلا توصیه نمی شود.
معلم سبز – دایره المعارف معلمی
رؤیا روشنبخش – آموزگار و فعال آموزشی
3 دیدگاه دربارهٔ «میکروفون چی بخرم؟»
نتونستم خرید کنم ????
سلام. مشکل چیست؟
سلام علیکم خدا قوت.
اطلاعات ، کاربردی و عالی است.
صمیمانه ممنونم.
یا علی مدد
سلام . میشه برای صحبت سر کلاس یک میکروفن معرفقی کنید .هم قابلیت صداش خوب باشه و هم دوام خوبی داشته باشه
سلام صدای من تن پایینی داره میتونم بگم فقط ردیف اول کلاس صدامو به خوبی دریافت میکنند بقیه چون نمیشنوند شلوغکاری میکنند آیا استفاده از میکروفون در کلاس درس هم پیشنهاد میشه؟
درود برشما
این میکروفون برای ضبط محتواست.